Kerja Part Time Di Rumah Data Entry

Banyak orang seringkali kaitkan kerja part time atau separuh masa di rumah ini hanyalah untuk golongan wanita saja. Namun anggapan itu nyata sekali jauh tersasar dengan zaman serba moden yang sedang kita harungi ini.

Fenomena berkerja dari rumah ini sudah lama dipraktikkan di negara-negara maju yang lain & baru-baru ini ia sudah menjadi satu kebiasaan serta semakin bertambah kerja dari rumah yang dapat dikerjakan dari rumah.

Tidak kira anda tinggal di mana mana saja, Bangi, Shah Alam, Serdang, Klang atau di mana saja, perbezaan geografi bukan lagi menjadi penghalang.

Contoh kerja dari rumah yang selalu kita dengar ialah isi sampul, melipat katalog, pencuci, call centre, cikgu tadika, kru event, edar flyers atau fotografi.

Terdapat yang lumayan dan ada juga yang tidak. Selalunya, hanya dapat dilakukan di hujung minggu sahaja. Tidak seperti kerja sambilan di rumah yang perlukan kita hadir secara fizikal, kerja part time di rumah onlie di kediaman lebih mesra.

Berikut ialah senarai kerja part time bagi mereka yang hendak menjana pendapatan keluarga untuk menampung belanja yang makin naik dari tahun ke tahun.

Bagi kerja data entry ini, anda memerlukan komputer desktop bagi menyiapkan sebanyak mungkin masukkan data yang perlu diisi.

Selalunya syarikat dalam sektor telco, insurans dan sepertinya yang melibatkan data pelanggan yang banyak memerlukan banyak pekerja untuk jawatan data entry ini.

Ada yang menerima gaji mengikut jam dan tidak kurang juga yang dibayar berganting kepada sebanyak mana input yang anda berjaya dimasukan.

Secara purata anda boleh menerima dalam RM5 sejam hanya dengan berada di depan komputer dan apabila siap, anda boleh emailkan semula kepada syarikat anda.

Gaji seringkali dibuat sebulan sekali mengikut banyak mana kerja yang telah anda lakukan.